zondag 3 juni 2012

Recept: Eenvoudige witte bolletjes (standaard methode)


Ingrediënten voor eenvoudige witte bolletjes:
BLOEM    500 gram
ZOUT       8 gram
GIST         7 gram (gedroogd) of 10 gram (vers)
WATER    300 ml

Zorg dat het water handwarm is en het meel op kamertemperatuur.

Roer de gedroogde gist door de bloem.

Gooi de helft van het lauwwarme water in het blik van de broodbakmachine, daar bovenop het bloem/gistmengsel, daar bovenop de rest van het water.

Zet de broodbakmachine op de kneedstand en gooi na 5 minuten kneden het zout erbij.

Laat de machine kneden en laat het deeg voorrijzen in de machine.

Maak daarna bolletjes van 70 gram per stuk en leg ze op een bakplaat.

Laat rijzen op een warme plek.

Bak 20 minuten op 220 graden (heteluchtoven 200 graden).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten