Het is weer barbecuetijd!
Ik heb de slager gebeld en een paar verschillende soorten
gehakt bij hem besteld: minder vet, meer vet, fijngemalen, grofgemalen, dat
soort werk.
Populaire hamburgerrecepten van top chefs verzameld.
Ik wilde een tafel vol do-it-yourself plezier maken:
schaaltjes met toppings, zelfgemaakte sausjes, mijn keur aan verschillende
tophamburgertes (in een net iets kleiner maatje, zodat iedereen wat meer
combinaties kan uitproberen) en… dat stop je bij elkaar op een hamburger bun.
Natuurlijk gebruik je daarvoor niet een laf kant-en-klaar
supermarkt-hamburgerbroodje uit plastic verpakking!
Een recept van hamburgerbroodjes vond ik op het blog van
Levine.
Haar blog staat boordevol goede stap-voor-stap
broodrecepten. Dit leek me wel handig omdat ik nog nooit eerder zelf hamburgerbroodjes
had gebakken.
Levine werkt met een voordeeg, in alle haast had ik daar
niet op gelet en gewoon alle ingredienten bij elkaar in de broodbakmachine
gekwakt en door elkaar laten kneden. Het recept op mijn site is dan ook een
aanpassing op haar recept.
De hamburgerbroodjes zijn echt heerlijk geworden. Je moet
goed oppassen dat ze niet te snel bruin worden, wat kan gebeuren als je brood
bestrijkt met ei. Mijn broodjes waren wat aan de donkere kant (op de foto zien
ze er donkerder uit dan ze zijn geworden) maar ze ruiken en smaken echt
heerlijk.
Een waardige manier om de hamburger naar de mond te
transporteren!
Het recept van de hamburgerbroodjes staat op mijn receptenpagina!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten