Afgelopen week heb ik in de keuken geƫxperimenteerd met
bonen en kikkererwten. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf verse hummus gemaakt.
Heerlijk!
Welke broodvorm gaat eigenlijk goed samen met hummus? Ik
ging zoeken naar broodsoorten uit middellandse-zeegebieden en mijn keus viel op
een plat broodje uit Egypte, de aish. Het lijkt op een pitabroodje, maar dan is
het soepeler en dikker.
Aish betekent ‘leven’!
Aish betekent ‘leven’!
Traditioneel moet de aish op een steen worden gebakken. Zoals bij zoveel broodsoorten krijg je daarmee het beste resultaat. Ik heb zelf geen steenplaat in mijn oven en bak daarom maar de Nederlandse variant.
Je besmeert de aish met hummus, sprenkelt er olijfolie
overheen en eet hem vervolgens opgevouwen op. Je kunt hem ook openmaken en de
vulling aan de binnenkant doen, het broodje wordt namelijk vanzelf hol tijdens
het bakken.
En de binnenkant:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten