Ik ging er vanuit dat ik een goede fluffyness zou bereiken met een mooi eigengemaakt deegje dat voldoende kneding en voldoende rijstijd zou krijgen.
Ik probeerde drie verschillende recepten, en werkte per
recept met drie verschillende rijstijden, baktemperaturen en baktijden. Zo
bakte ik negen verschillende naan-varianten.
En echt ALLE naans mislukten.
Nou ja, mislukten... Ze werden wél lekkerder dan in plastic verpakte afbaknaans. Maar ze voldeden totaal niet aan mijn ideaalbeeld van de dampende heerlijkheden uit het Indiaase restaurant.
Nou ja, mislukten... Ze werden wél lekkerder dan in plastic verpakte afbaknaans. Maar ze voldeden totaal niet aan mijn ideaalbeeld van de dampende heerlijkheden uit het Indiaase restaurant.
Uiteindelijk koos ik ervoor om de naans in te vriezen voor
privé-gebruik, en om voor het BYO-dinner echte, goede naans te halen. Daarvoor
ging ik naar (imho) het beste Pakistaanse restaurant van Den Haag: Lasanie.
Bij het restaurant begrepen ze meteen wat er bij mij mis was
gegaan.
Ik werd meegetroond naar de keuken om daar mee te kijken, hoe ze daar ter plekke de naans bakten: in een oven die de vorm had van een enorme ketel (bijna manshoog), met houtskool onderin. De stukken deeg werden gewoon tegen de binnenwanden van de oven geplakt. Deze oven is vergelijkbaar met een originele kleioven, waarin naans horen te worden gebakken. Deze hitte en deze manier van bakken is niet te imiteren met mijn eigen simpele heteluchtoven.
Ik werd meegetroond naar de keuken om daar mee te kijken, hoe ze daar ter plekke de naans bakten: in een oven die de vorm had van een enorme ketel (bijna manshoog), met houtskool onderin. De stukken deeg werden gewoon tegen de binnenwanden van de oven geplakt. Deze oven is vergelijkbaar met een originele kleioven, waarin naans horen te worden gebakken. Deze hitte en deze manier van bakken is niet te imiteren met mijn eigen simpele heteluchtoven.
Gelukkig, het lag aan de oven, niet aan mij!
De naans uit deze Indiase oven waren natuurlijk
onovertroffen en we hebben gesmuld.
Mijn imitatie-naans hebben we later thuis lekker bij wat
anders opgegeten. Het waren trouwens prima lekkere broodjes geworden. Voor
degene die toch graag zelf aan de slag wil met het bakken van naans, heb ik
hier het recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten