Er lag een rode paprika in de keuken die al een beetje begon
te rimpelen, dus waarom zou ik er geen brood-experiment mee doen?
Ik dacht aan het Oranjebrood, waar tomatenpuree doorheen
gaat. De kleur van dat brood leek me mooi passen bij de kleine stukjes rode
paprika dus ik besloot dat recept te gebruiken en een beetje om te buigen voor
dit paprikabrood.
Voor de meelsoort koos ik maismeel, omdat dat al een beetje
gelig is van zichzelf. en met dit recept nog mooier oranje kleurt.
Door het maismeel gooide ik de paprika, die ik in heel fijne stukjes had gehakt. Daarna gooide ik er een blikje tomatenpuree bij. Verder niets bijzonders, alleen de basisingredienten meel, gist, water, vet en zout.
Door het maismeel gooide ik de paprika, die ik in heel fijne stukjes had gehakt. Daarna gooide ik er een blikje tomatenpuree bij. Verder niets bijzonders, alleen de basisingredienten meel, gist, water, vet en zout.
Omdat paprika en tomatenpuree vocht bevatten en het deeg
plakkeriger maken, minderde ik de hoeveelheid water met ongeveer de helft.
Tijdens het kneden hield ik de structuur van het deeg in de gaten. Als het te
plakkerig is, gooi je er nog wat bloem bij en als het te droog is, een klein
beetje lauw water.
Het resultaat is een brood met een mediterraan tintje! De paprika proef je goed terug in het brood,
door de oven heeft het de smaak gekregen van gegrilde paprika's uit een pot.
Het brood is vooral geschikt voor hartig beleg.
Het brood is vooral geschikt voor hartig beleg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten